Υπ. Εργασίας: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την στήριξη ΜΚΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ECONOMY TIMES

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή συμπαράσταση και στήριξη προς τις ΜΚΟ, έτσι ώστε όλοι μαζί, με ενιαίες προσπάθειες, να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας αναγκαίες και ποιοτικές υπηρεσίες, διαβεβαίωσε χθες βράδυ η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της στο δείπνο του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι η στήριξη προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας για κάλυψη των αναγκών του ευρύτερου πληθυσμού, όπως παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, αποτελεί για μας προτεραιότητα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, με την ετήσια οικονομική στήριξη που παρέχει το Υπουργείο μας, σημείωσε, το 2016 ενισχύθηκαν συνολικά 252 προγράμματα, με συνολικό ποσό ύψους €6.911.200. Ειδικότερα, για την επαρχία Λεμεσού, αξίζει να αναφερθεί ότι επιχορηγήθηκαν 70 προγράμματα, με ποσό που υπερβαίνει τα €2.700.000.

Σήμερα, είπε, η προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών εκφράζεται με πολλές μορφές και δράσεις, στις οποίες ο καθένας μας μπορεί να αφιερώσει λίγο από τον ελεύθερο του χρόνο.

“Ο ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων διευρύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής. Από την εθελοντική προσπάθεια ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου, μέχρι την προσφορά σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα ή ομάδες ή την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, ο εθελοντισμός αποτελεί απόδειξη ύπαρξης ανθρωπιάς στην κυπριακή κοινωνία. Οι εθελοντές αποτελούν μια σύνθετη, ανομοιογενή ομάδα, στην οποία ανήκουν άτομα όλων των ηλικιών και προέρχονται από διάφορες κοινωνικές τάξεις, με ένα κοινό χαρακτηριστικό: νοιώθουν όλοι την ανάγκη για κοινωνική προσφορά”, πρόσθεσε.

Είναι πεποίθησή μας, συνέχισε, ότι ο μη κυβερνητικός τομέας μπορεί να προσφέρει πολλά, ειδικά όταν είναι ανεπτυγμένος σε τοπικό επίπεδο. “Το σημαντικό έργο που επιτελείται από το εθελοντικό κίνημα της Κύπρου στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας αντανακλάται στην πληθώρα των κοινωνικών προγραμμάτων και υπηρεσιών που απευθύνονται σε ευπαθή άτομα και ομάδες που έχουν ανάγκη στήριξης και συμπαράστασης”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ